Artikeln publicerades 27 juli 2021

Sundsvallsregionen kraftsamlar; Öppnar projektkontor på flygplatsen.

Det intensiva arbetet med att paketera ett attraktivt erbjudande för en etablering av en batterifabrik i Sundsvallsregionen fortsätter och nu öppnar vi ett projektkontor på Sundsvall Timrå Airport.

Det här är ännu ett viktigt steg för att satsa helhjärtat på att ta fram ett så bra erbjudande som möjligt från Sundsvallsregionen. Alla sex kommuner i Sundsvallsregionen: Sundsvall, Timrå, Ånge, Hudiksvall, Nordanstig och Härnösand, tillsammans med Sollefteå kommun är med i arbetet.

Det kommunala bolaget Timrå Invest AB med Christian Söderberg i spetsen jobbar nu snabbt med att förädla mark vid Torsboda och Sundsvall Timrå Airport för att möta batteritillverkarnas önskemål. Det är både mark som kommunen äger och som bolaget planerar att förvärva och göra byggklar. Att placera projektkontoret på Sundsvall Timrå Airport är ett strategiskt val, här befinner vi oss mitt i händelsernas centrum. Projektgruppen består från vänster av Andreaz Strömgren, Christian Söderberg, Pernilla Berg, Lennart Andersson, Jonas Walker. Infällda i bild är Olof Nyberg och Tina Stjernberg.