Artikeln publicerades 10 augusti 2021

ETT BEMÖTANDE I TOPPKLASS; Lösningsfokuserad etableringsresa för Skellefteå Lastbilsstation

Det är ett hårt tryck på industrimark och intresset fortsätter att öka för nya etableringar i Timrå.

En av företagsetableringarna i Timrå är Skellefteå Lastbilsstation som idag hanterar order på åtta terminaler från Gävle i söder till Luleå i norr.

Magnus Svedberg, VD på Skellefteå Lastbilsstation säger;

– Vi har fyra nya orter på gång i Norrland under de närmsta fyra åren och Timrå är först ut. Vår anläggning ska stå klar i oktober och vi ser fram emot att starta upp verksamheten i en kommun som har ett förstklassigt företagsklimat.

Magnus framhåller det goda bemötandet i samband med etableringen.

– Vi har fått ett bemötande i toppklass med snabba beslutsvägar och har hela vägen haft en aktiv dialog mellan oss och Timrå kommun, vilket gör att vi känner att Timrå blev helt rätt för vår etablering, säger Magnus Svedberg, VD, Skellefteå Lastbilsstation.

Annelie Axelsson, Näringslivsutvecklare på Timrå Kommun, beskriver processen med nya etableringar;

– För oss på Timrå Kommun är det viktigt med nära samarbete och dialog med våra företagare. Vi har jobbat fram effektiva processer internt som underlättar i samband med etableringsärenden. Här jobbar vi bland annat med ”tidiga kundmöten”, snabb ärendehantering och korta beslutsvägar där alla nyckelpersoner ser till att bidra. Vi har flera intressanta utvecklingsområden i Timrå och jag är säker på att vi fortsätter att vara en kommun med god tillväxt. Nu ser vi fram emot att tillsammans i Sundsvallsregionen leverera ett erbjudande i toppklass för den förfrågan som ligger ute från batterifabriken Northvolt och Volvo Cars.