Artikeln publicerades 16 augusti 2021

Uppsving på bostadsmarknaden i Timrå

Villor, radhus och hyresrätter – det planeras för alla boendetyper i Timrå kommun. Samtidigt fortsätter priserna på bostadsmarknaden i Timrå att öka parallellt med en ökad efterfrågan på tomter. Svensk mäklarstatistik visar en prisutveckling i Timrå på 17,5% för bostadsrätter och 25,5% för villor de senaste tolv månaderna.

I dagsläget är 1040 bostäder planlagda varav ett antal i strandnära lägen. Ett av de nyaste bostadsområdena är Solhöjden, ett efterfrågat område som ligger mellan Fagervik och Sörberge. Marken som tidigare tillhörde SCA förvärvades 2019 av Timrå Kommun.

– Vid årsskiftet fick vi uppdrag att se över möjligheterna för hur vi skulle kunna strukturera upp det här området och har under våren jobbat intensivt med det, säger Olof Lindstrand, planarkitekt vid miljö- och byggkontoret på Timrå kommun.

Här på Solhöjden planeras för ett småhusområde med villor, radhus och parhus. Men det kommer också att finnas utrymme för flerbostadshus.

– Vi känner att vi är rätt ute där. Just det här området är väldigt efterfrågat med tanke på närheten till skolor, Fagerstranden, matbutiker men även Arenaområdet som vi tror lockar väldigt många, säger Olof.

Svensk mäklarstatistik hämtad från www.maklarstatistik.selänk till annan webbplats, uppdaterad 10 aug 2021.

Bild på teamet bakom området Solhöjden: Från vänster: David Östlund, mark- och exploateringssamordnare, Olof Lindstrand, verksamhetsansvarig och planarkitekt, Stina Reinhammar, planarkitekt, och Elisabeth Pettersson, planarkitekt.

Fotograf, Anders Eliasson.

Illustrationer: Sweco.

 

Skiss Solhöjden västra delen
Skiss Solhöjden