Artikeln publicerades 19 augusti 2021

ETT AV SVERIGES BÄSTA LOGISTIKLÄGEN; Miljardsatsningar på infrastrukturen i regionen pågår.

Sundsvallsregionen har klättrat i rankinglistan över Sveriges bästa logistiklägen. Miljardsatsningar på infrastrukturen i regionen pågår, bland annat med en ny kombiterminal och logistikpark samt den beslutade satsningen på Ostkustbanan.

Nu är det även klart att SAS kommer tillbaka till Sundsvall Timrå Airport. Från och med den 1 september kommer de att trafikera sträckan mellan Sundsvall/Timrå och Arlanda. Man räknar med sex flygningar per vecka till att börja med. I december kommer även charterresorna igång. Flygplatsen bidrar starkt till regionens konkurrenskraft och möjligheten att utvecklas som en stark och attraktiv destination.

Delta Terminal AB i Timrå är en annan betydelsefull del av infrastrukturen i regionen. Företaget har de senaste åren satsat på att framtidssäkra hamnen för att möta morgondagens marknad. Här finner man järnväg, båt, flyg och Europaväg inom en radie av två kilometer.

Dessutom blev det tidigare i år klart för ännu ett viktigt infrastrukturprojekt. Trafikverket har finansiering för bärighetsåtgärder på bron över E4 vid trafikplatsen i Timrå. Bron är en viktig pulsåder för näringslivet och byggstart är planerat till 2023.

- En väl fungerande infrastruktur är en viktig förutsättning för näringslivets utveckling, för att möjliggöra arbetspendling samt för besöksnäringen. Genom goda trafikslagsövergripande kommunikationsmöjligheter tillgodoses behov hos såväl medborgare, näringsliv samt offentlig verksamhet. Att SAS nu gör comeback på Sundsvall Timrå Airport är en mycket glädjande nyhet för regionen och genom fortsatt stark samverkan mellan regionens kommuner fortsätter vi att stärka vår konkurrenskraft inom området, säger Stefan Dalin (S), kommunstyrelsens ordförande Timrå kommun.